ABOUT US
Shazamawati Zam Hashari, Pengarah Urusan Intact Sdn Bhd merupakan pemegang ijazah Sarjana Muda dengan kepujian daripada Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dalam bidang Sains Makanan dan Pemakanan. Beliau juga mempunyai Sarjana Sains daripada Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Beliau mempunyai lebih 10 tahun pengalaman dalam mengendalikan dan membangunkan makmal analisis makanan untuk UNIPEQ UKM SDN BHD. Pengalaman beliau melebihi 20 tahun dalam membangunkan sistem keselamatan makanan dan pengurusan halal berupaya membantu para usahawan mikro dan SME bagi meningkatkan kredibiliti premis mereka ke arah mendapatkan pensijilan HALAL & keselamatan makanan tersebut.
Servis Kami
- Sijil Latihan Pengendalian Makanan
- Latihan Kesedaran Halal
- Latihan & Konsultasi Sistem Keselamatan Makanan
- Pembangunan Sistem Keselamatan Makanan Di Premis Makanan
- Latihan dan Rundingan untuk Sistem Pengurusan Halal
- Rundingan Struktur Premis Makanan Yang Memenuhi Syarat Keselamatan Makanan dan Halal
- Rundingan Pembungkusan Makanan Berpandukan Akta Makanan 1983
- Auditor Dalaman Untuk Semua Sistem Keselamatan Makanan Dan Pengurusan Halal
- Konsultasi Penglabelan Nutrisi
Antara pencapaian terbesar beliau ialah mendapatkan Sijil Akreditasi Makmal Malaysia (SAMM) ISO 17025) untuk makmal UNIPEQ pada tahun 2006 bersama-sama ahli kumpulan beliau.
Pn. Shazamawati juga merupakan Tenaga Pengajar Kursus Latihan Pengendali Makanan yang diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Beliau telah melatih lebih 10 ribu peserta Kursus Latihan Pengendali Makanan semenjak tahun 2004. Ini termasuk organisasi yang terkenal seperti restoran Mc. Donald’s, Rentokil Hygiene’s, Dewina Food Industries, Fontera Production, F&N Production, F&N Dairies Pulau Indah, Faieza Marketing Sdn Bhd, Satay Kajang Haji Samuri, Kuala Lumpur Airport Services(KLAS), Malaysia Airport Niaga (MAN), Patiniaga Sdn Bhd dan banyak lagi.
Kepakaran Pn. Shazamawati adalah dalam tiga bidang utama iaitu; keselamatan makanan dan pengurusan halal, pengurusan makmal analisis makanan dan minuman, dan bidang pemakanan dan kesihatan. Dalam keselamatan makanan dan pengurusan halal, beliau mempunyai pengetahuan yang luas dalam asas kebersihan makanan, GMP, HACCP, dan pengurusan Halal. Dalam pengurusan makmal makanan, beliau mempunyai pengalaman dalam membangunkan SAMM ISO/IEC 17025, amalan perkerjaan yang baik (GLP) untuk makmal kimia & mikrobiologi, kajian makanan menggunakan GC GCMS-QQQ, HPLC, HPLC-MS, RRLC dan AAS. analisis kolestrol dan derivatif dan sebagainya.